Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، پس از چندین سال کشمکش و ادعای تأثیرپذیری استان‌های فارس و هرمزگان از آلایندگی‌های عسلویه، درنهایت طی نامه‌ای و به دستور معاون رئیس‌جمهوری عوارض آلایندگی منطقه عسلویه میان استان‌های بوشهر، فارس و هرمزگان تقسیم گردید.

این موضوع و تقسیم ناعادلانه حق آلایندگی موجب بروز اعتراضات زیادی از سوی مردم استان بوشهر و منطقه عسلویه که بیشترین آلودگی‌ها را از حیث هوا، آب‌وخاک تجربه می‌کنند و همچنین سایر شهرستان‌ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه احزاب استان بوشهر نیز طی نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهوری نسبت به توزیع ناهمگون این اعتبارات اعتراض کرده است، در متن این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر روحانی، رئیس‌جمهوری محترم

سلام‌علیکم

همان‌طور که استحضار دارید منطقه پارس جنوبی به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان گازی جهان در استان بوشهر قرارگرفته و مردمان این دیار در سال‌های گذشته همواره میزبان شایسته‌ای برای تأسیسات عظیم نفت و گازی پارس جنوبی بوده‌اند و در این شرایط با خطرات مختلف ناشی از آلودگی‌های این مناطق، بیماری‌ها، انواع آسیب‌های اجتماعی، کمبود امکانات درمانی به‌واسطه حضور حجم انبوه نیروهای غیربومی مواجه شده‌اند.

در حال حاضر هم با مصوبه اخیر و اقدام بدون برنامه و کارشناسی شده سازمان برنامه بودجه به اختصاص اعتبارات عوارض آلایندگی این منطقه به بخشی از استان فارس و هرمزگان و عدم اختصاص آن به برخی شهرهای همجوار این تأسیسات ازجمله دیّر موجی از نگرانی و گلایه جدی شهروندان؛ فعالان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی استان بوشهر را به دنبال داشته است.

در مورد این اقدام سازمان برنامه‌وبودجه ۳ سؤال در ذهن متبادر می‌شود:

۱- چرا اعتبار عوارض آلایندگی به شهرهای لامرد و پارسیان در استان‌های همجوار اختصاص‌یافته اما به شهری همچون دیّر که در نزدیکی این تأسیسات قرار دارد هیچ درصدی اختصاص نیافته ضمن این‌که درصد اختصاص‌یافته به شهرهای کنگان، عسلویه و جم هم ناچیز است و عملاً قدر السهم شهرستان‌های استان را به دیگر استان‌ها اعطا کرده‌اند؟

۲- سؤال دیگر اینجاست که این اقدام سازمان برنامه‌وبودجه برای تعیین سهمیه عوارض آلایندگی پارس جنوبی بر اساس چه بررسی علمی و کارشناسی بوده و در کدام نقطه دیگر از کشور اجرایی گردیده و یا این‌که چرا استان بوشهر از کل کشور مستثنا شده است، امیدواریم پاسخ به این سؤال نجابت مردم فهیم نباشد، چراکه مدنیت در ایران وامدار این دروازه ورود فرهنگ‌ها، استان بوشهر است.

٣- اگر بنای دولت چنین است پس چرا مناطق شمالی استان بوشهر از عوارض آلایندگی مناطق نفتی گچساران و خوزستان بی‌بهره است؟

این رویه سازمان برنامه بودجه و حفاظت از محیط‌زیست کشور که فاقد هرگونه مبنای علمی است موجب اغتشاش در روابط همسایگان گردیده و به‌واسطه عدم رعایت عدالت در این شرایط که مردم درگیر کنترل و مهار بیماری کرونا هستند فقط دردها را افزایش داده و هیچ‌گونه دورنمای مناسبی به تصویر نخواهد کشید.  

جناب آقای رئیس‌جمهور

با توجه به اهمیت موضوع و مطالبه جدی مردم استان بوشهر از جنابعالی خواهشمندیم باتدبیر به‌موقع از این اقدام تبعیض‌آمیز جلوگیری نموده و با توقف سهمیه‌بندی جدید نسبت به اعاده وضع به سابق دستورات لازم صادر بفرمایید.

به گزارش ایسنا، رونوشت این نامه به معاون رئیس‌جمهوری و ریاست سازمان برنامه‌وبودجه کشور، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست، وزیر کشور، استاندار بوشهر، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه بوشهر برای پیگیری و اقدام لازم ارسال‌شده است.

کد خبر 502956 برچسب‌ها استان بوشهر عسلویه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر عسلویه عوارض آلایندگی سازمان برنامه رئیس جمهوری استان بوشهر استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهسازی دشتستان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر با اشاره به اینکه ایمن‌سازی جاده‌‌ها، رفع نقاط پر خطر جاده‌ای و تکمیل طرح‌های نیمه تمام در اولویت قرار دارد گفت: در طرح‌های راهسازی دشتستان ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتستان، ابراهیم رضایی صبح امروز در بررسی طرح‌های راهداری در محورهای مختلف دشتستان با بیان اینکه یکی از مطالبات مردم جاده ایمن در محورهای مواصلاتی دشتستان است اظهار داشت: ایمن‌سازی جاده بخش ارم و بوشکان در شهرستان دشتستان یکی از مطالبات مهم مردم است که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از مجموعه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر در اجرایی شدن طرح‌های راهسازی در محورهای دشتستان خواستار تسریع در تکمیل محور تنگ ارم به نمازگاه، سعدآباد به وحدتیه و ساخت پل درودگاه در محور دشتستان شد.

حجم اعتبارات راهداری استان بوشهر چند برابر شد

محمدهادی رستمیان نیز با اشاره به اینکه تکمیل طرح نیمه‌تمام گفت: تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه تمام به ویژه عملیات راهسازی از اولویت‌های استان بوشهر است.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته اقدامات مهمی در عرصه تکمیل طرح‌های عمرانی انجام شده است افزود: افتتاح طرح‌های عمرانی در حوزه‌های مختلف از جمله جاده‌ای در برنامه هفته دولت و دهه فجر امسال قرار دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر توسعه طرح‌های راه‌سازی در استان بوشهر را از اولویت‌های بخش عمرانی دانست و بیان کرد: حجم اعتبارات راهداری در دولت سیزدهم چند برابر شده و با حمایت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر، در زمینه تسریع پروژه‌های راهداری تلاش خواهد شد.

500 میلیارد تومان پروژه در راه‌های دشتستان فعال است

عبدالکریم اخترشناس هم با بیان اینکه راه‌های استان در دولت سیزدهم به کارگاه سازندگی مبدل شده، گفت: در دشتستان افزون بر  500 میلیارد تومان پروژه راهداری در محورهای مواصلاتی مختلف جاده‌ای و روستایی فعال است.

وی با اشاره به ایمن‌سازی جاده‌های مواصلاتی در دشتستان خاطرنشان کرد: اکنون 12 پروژه در زمینه‌های تعریض، بهسازی، ایمن‌سازی و رفع نقاط پر خطر در محور‌های مواصلاتی اصلی و روستایی دشتستان در دست اجراست. تعریض و بهسازی محور تنگ ارم به نمازگاه، سعدآباد به وحدتیه، احداث پل بزرگ درودگاه و تعمیرات ابنیه راه‌ها از شاخص‌ترین پروژه‌های دشتستان دانست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر از افتتاح طرح‌های راهداری دشتستان در هفته دولت و دهه فجر امسال خبر داد و تصریح کرد: بخشی از پروژه‌های راهداری دشتستان تا هفته دولت و باقیمانده آن تا دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.

اخترشناس، ارتقای ایمنی و بهبود راه‌های مواصلاتی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: در ایمن‌سازی جاده‌ها در محورهای مختلف جاده‌ای از جمله روستایی اقدامات مهمی شده است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • سلاجقه: بررسی وضعیت معدن «کامو» در اولین فرصت / وزیر صمت پای کار است +فیلم
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به پروژه آب داجیوند
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • ۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت
  • تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهسازی دشتستان