Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیئت وزیران رسید. طبق این طرح می بایست برای کاهش آلودگی هوای هشتمین کلانشهر کشور، از محل اعتبارات کشوری و استانی، بودجه مورد نیاز تامین و تخصیص داده شود، اما به گفته معاون عمرانی استاندار مرکزی چند سال است که اعتبار خاصی برای این منظور به هیچ استانی اختصاص پیدا نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از  دیار آفتاب؛ کلانشهر اراک به دلیل وجود صنایع مختلفی در اطراف خود، در بین هشت شهر آلوده کشور قرار دارد.

طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اراک در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیئت وزیران رسید. طبق این طرح می بایست برای کاهش آلودگی هوای هشتمین کلانشهر کشور، از محل اعتبارات کشوری و استانی، بودجه مورد نیاز تامین و تخصیص داده شود. این تسهیلات پس از جمع‌بندی و ارائه توسط استانداری با تصویب دولت به سرجمع تسهیلات اختصاص یافته به استان اضافه می‌شود.

در این گزارش بر آن شدیم تا نگاهی به بودجه های تخصیص داده شده استانی و ملی طرح کاهش آلودگی هوا بیندازیم.

طبق گفته میرزایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی که در ۱۳مهرماه ۹۹ مصاحبه کرده، صنایع و شرکت های دارای آلایندگی باید یک درصد از فروش خود را طبق قانون به حساب شهرداری و دهیاری ها واریز کنند تا همین مبالغ صرف رفع مشکل آلایندگی صنایع شود.

کریمی نماینده مردم اراک:

سهم ۴۶ میلیاردی محیط زیست و ۹۰میلیاردی شهرداری ها از عوارض آلایندگی صنایع استان

در همین راستا علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، چهاردم دی ماه در کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک با بیان اینکه در قانون هوای پاک در مجلس، سهم ۳۵ درصدی از محل عوارض آلایندگی برای محیط زیست در نظر گرفته شده است، گفت: این مبالغ صرف امور بهبود محیط زیست می شود.

وی افزود: در تبصره ۶ قانون بودجه ۹۹ نیز صراحتا ردیف برای این مهم مشخص شده است که طبق گزارش دریافت شده در ۶ ماهه سال ۹۹، ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی واریزی از سوی استان به صندوق محیط زیست، ۴۶ میلیارد تومان بوده که این رقم در اختیار سازمان محیط زیست قرار گرفته است. این مبلغ در کنار ۳۵ درصد عوارض آلایندگی وصولی از محل یک درصد فروش واحدهای آلاینده به سازمان محیط زیست برای اعطای تسهیلات مالی به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی و جلوگیری از تخریب محیط زیست که متاسفانه استان از این حق بی بهره مانده، می تواند در بهبود وضعیت هوای استان و به خصوص کلانشهر اراک کمک بسزایی کند.

کریمی ادامه داد: از ابتدای سال، شهرداری ها بیش از ۹۰ میلیارد تومان از این محل اعتبار وصول کرده اند که باید با یک برنامه ریزی این اعتبار را متناسب با نیاز شهرستان در جهت کاهش آلودگی هوای شهر هزینه کنند.

رضا میرزایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، بیان کرد: در حال حاضر پالایشگاه شازند یکی از بزرگترین صنایع استان است که بیشترین عوارض آلایندگی را پرداخت می کند که با استفاده از مبالغ واریزی به صندوق محیط زیست می توان عمده آلایندگی را رفع و کنترل کرد. ولی برای مثال طی ۹ سال اخیر این مهم از سوی شرکت آلاینده آلومینیوم اراک انجام نشده است.

لذا با توجه به گفته نماینده مردم اراک و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، به نظر می رسد شهر اراک و در مجموع استان مرکزی علی رغم دارا بودن صنایع آلاینده زیاد، تمام سهم خود از عوارض آلایندگی صنایع را دریافت نمی کند.

در خصوص اعتبارات ملی طرح کاهش آلودگی هوای اراک و سایر کلانشهر ها نیز کاستی هایی وجود دارد.

میرزایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ۲۴ دی ماه در جلسه شورای اداری استان، گفت: از مجموع اعتبارات ملی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک تاکنون، ۳۳.۲۱ درصد اعتبارات طی ۱۰ سال تخصیص یافته است.

وی افزود: اگر با همین روال تخصیص سالانه ۳.۳ درصد اعتبارات ادامه یابد، ۱۶ سال اجرای طرح به طول می انجامد، هرچند با وجود عدم تخصیص اعتبارات، میزان پیشرفت و تحقق مفاد مندرج در طرح تاکنون به ۷۷ درصد رسیده است.

همچنین مهدی زندیه وکیلی معاون عمرانی استانداری مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب در پاسخ به این سوال که چه میزان اعتبار ملی کاهش آلودگی هوا به استان مرکزی تخصیص داده شده است، گفت: چند سال است که اعتبار خاصی برای این منظور به هیچ استانی اختصاص پیدا نمی کند.

۳۰ دی ماه نیز، میرزایی قمی رئیس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان محیط زیست متاسفانه هزینه‌ راهکارهای کاهش منابع آلودگی هوا در بودجه ۱۴۰۰ لحاظ نشده است.

البته بودجه سال ۱۴۰۰ هنوز تصویب و ابلاغ نشده و در حال بررسی و چکش کاری است. امید می رود در این بودجه مبلغی برای کاهش آلودگی هوا در نظر گرفته شود تا شاهد روزهای آلوده کمتری در کلانشهرهای صنعتی کشور باشیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی کاهش آلودگی هوای شهر کاهش آلودگی هوا عوارض آلایندگی تخصیص داده شهر اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان گفت: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مفاد این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا معافی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: طی سال ۱۹۵۲، ساکنان لندن پنج روز آلودگی شدید هوا را تجربه کردند و آمار بالایی از مرگ‌ومیر در پی آن به ثبت رسید که این موضوع منجر به وضع قانون هوای پاک در لندن شد.

وی افزود: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد و از جمله آن می‌توان به لزوم استفاده و بهره‌مندی از سوخت مناسب و رفع آلودگی واحدهای صنعتی در مهلتی معین اشاره کرد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مواد این قانون اجرایی نشده است.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان تصریح کرد: طبق اعلام مسئولان مربوطه در سال ۱۳۹۳، شاهد ثبت ۸۵ هزار مورد سرطان جدید بودیم و در سال ۱۴۰۰، صحبت از ثبت ۱۱۲ هزار مورد و پیش‌بینی‌ها بر این بود که در سال ۱۴۰۴، شاهد ثبت ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید باشیم، اما با گذشت دو سال و در سال ۱۴۰۲، طبق اعلام مسئولان بهداشت کشور، ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید به ثبت رسید.

معافی با بیان اینکه میزان تولید گازهای نامناسب در کشور برابر با ۱۱۵ میکروگرم و میزان متوسط جهانی تولید این گازها برابر با ۶۳ میکروگرم است، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ مورد مبتلا به سرطان شناسایی می‌شود که این آمار قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا به خصوص آلودگی ناشی از ترافیک، نقش اساسی در سرطان اطفال دارد، گفت: تماس مادر باردار با مواد سمی از جمله انواع سموم و هوای آلوده نیز می‌تواند منجر به افزایش ریسک ابتلای فرزند پس از تولد به سرطان شود.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با بیان اینکه تماس شغلی والدین با مواد سرطان‌زا حتی پیش از ازدواج در بروز سرطان در کودکان مؤثر است، اضافه کرد: به طور قطع نمی‌توان در یک جامعه آلوده، فضایی امن از لحاظ ریسک ابتلاء به سرطان برای فرزندان ایجاد و آنها را در یک محفظه قرنطینه کرد، از همین رو تمام افراد جامعه در خصوص کاهش آلودگی هوا باید به رسالت فردی و اجتماعی خود پایبند باشند.

کد خبر 751434

دیگر خبرها

  • شیراز چگونه یک کلان‌شهر بدون آلودگی هوا شد؟
  • شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی مجوزدار به شهرک صنعتی خیرآباد
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است